МЭРГЭЖЛИЙН НЭР:Талх, нарийн боов, гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл (7512-34)
МЭРГЭЖЛИЙН ТОДОРХОЙЛОЛТ:
Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн дүрмийг баримтлах, гурилан бүтээгдэхүүний түүхий эдийн орц, бэлэн бүтээгдэхүүний гарцыг тооцоолох, жор, технологийн дагуу зуурмаг бэлтгэх, зуурмагыг жигнэлтэд бэлтгэх (амраах, хөөлгөх, хэвлэх), жигнэж болгох, хөргөх, хадгалах, бэлэн бүтээгдэхүүний (талх, нарийн боов, жигнэмэг, бялуу) чанарыг шалгах, зуурмагийн байдал, температур, цаг хугацааг хянах, зуурсан гурилыг хэвлэх, жигнэх зуухын температурын болон уурын горимыг хянах, төхөөрөмжийн үйл ажиллагааг тохируулах, бүтээгдэхүүний болцыг тодорхойлох, хяналт тавих, бүтээгдэхүүнийг чимэглэх, өнгөлөх, боох, савлах, хадгалах зэрэг ур чадвар эзэмшинэ.
ЭЛСЭГЧ:
СУРГАЛЦАХ ХУГАЦАА:
ТЭТГЭЛЭГ, ХӨНГӨЛӨЛТ:
ТӨГСӨГЧ:
ТӨГСӨГЧИЙН АЖИЛ ЭРХЭЛЖ БОЛОХ ХҮРЭЭ:
· Талх, нарийн боовны үйлдвэрт мэргэжлээрээ ажиллан ахлах, мастер, цехийн даргаар ажиллах
· Хувиараа нарийн боов үйлдвэрлэх цех, үйлдвэр ажиллуулж бизнес эрхлэх боломжтой.
· Мэргэжлээ дээшлүүлж технологич, инженерээр суралцах.
ШАТЛАН СУРАЛЦАХ БОЛОМЖ: