МЭРГЭЖЛИЙН НЭР: Хоол үйлчилгээ (5120-11)
МЭРГЭЖЛИЙН ТОДОРХОЙЛОЛТ:
Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн
дүрмийг баримтлах, хоолыг технологийн дагуу хийх, мах ногоо хачир бэлдэх, бэлэн
бүтээгдэхүүнийг зөв хадгалах, хоолны дээж авах, бараа материалын тооцоо нийлэх,
бүртгэл хөтлөх, ажил эрхлэлтийн өмнө зааварчилгаа өгөх зэрэг ур чадвар
эзэмшинэ.
ЭЛСЭГЧ:
- ЕБС төгссөн
суурь боловсролтой иргэн
- ЕБС төгссөн
бүрэн дунд боловсролтой иргэн
СУРГАЛЦАХ ХУГАЦАА:
- ЕБС төгссөн
суурь боловсролтой иргэн- 2.5 жил
- ЕБС төгссөн
бүрэн дунд боловсролтой иргэн- 1жил
ТЭТГЭЛЭГ, ХӨНГӨЛӨЛТ:
- Сар бүр
200000 төг-ийн тэтгэлэг авна.
- Харин НДШ
төлдөг, 45 нас хүрсэн бол тэтгэлэг авах боломжгүй.
- Мэргэжлийн
чиглэлээр улсын уралдаан тэмцээнд шагналт байр эзэлсэн тохиолдолд
сургуулийн ерөнхий захирлын нэрэмжит тэтгэлэг олгоно
ТӨГСӨГЧ:
- ЕБС төгссөн
суурь боловсролтой иргэн нь “Хоолны үйлчилгээ” мэргэжлийн үнэмлэх, бүрэн
дунд боловсролын гэрчилгээтэй төгсөнө.
ТӨГСӨГЧИЙН АЖИЛ ЭРХЭЛЖ БОЛОХ ХҮРЭЭ:
- Бүх
төрлийн хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээний газар (кафе,
ресторан, ..гэх мэт) болон нийтийн хоолнй үйлдвэрлэл, үйлчилгээ, эрүүл
мэнд, нийгмийн халамж, аялал жуучлал, боловсролын салбарт ахлах,
гүйцэтгэх, мэргэжсэн, мастер, ерөнхий тогоочоор ажиллана.
- Хувийн
ресторан, кафе, цайны газар ажиллуулах боломжтой.
- Дараагийн
шатны сургалтад дэвшин суралцаж хүнс-хоолны технологич, инженер, хоол
зүйчийн албан тушаалд ажиллана.
ШАТЛАН СУРАЛЦАХ БОЛОМЖ: